Školení
Revoluci ve stravování pro pacienty s polykacími problémy by mohlo přinést nové zahušťovadlo
Jíme i očima, říká se. Dát si ke snídani, obědu a večeři to, na co máme chuť a nijak se neomezovat. Pro zdravé lidi zcela normální. Někdy jídlo na talíř v rychlosti „naházíme“ a nevěnujeme mu dostatečnou pozornost a ještě u toho provádíme další úkony, které mohou proces stravování narušovat. Představte si ale, že jediné, co můžete jíst je najemno rozmixovaná strava bez tvaru v kašovitém stavu. To je naopak normální pro pacienty s polykacími problémy. Čím více se jejich pokrm blíží tradičním potravinám, tím větší je šance, že se jim dostane tolik potřebných živin.
Důležité při přípravě dysfagické stravy je, aby pokrm pro pacienty s polykacími problémy obsahoval všechny důležité živiny, které jejich tělo potřebuje. Bindemittel Plus zahušťovadlo značky Dr. Oetker přináší naději, že i oni uvidí na svém talíři pokrmy připomínající klasickou porci jídla. Do hladka rozmixovanou směsí se naplní formy, které vypadají třeba jako kuřecí stehno, ryba nebo mrkev. I to je přidaná hodnota pro ty, kteří o normálním jídle jenom sní.
„Lidé, kteří po dlouhé době mají možnost sníst jídlo, které taky jako jídlo vypadá, jsou dojatí. Byl jsem několikrát svědkem toho, že když vidí na talíři porci masa, které vypadá jako plátky hovězího, k tomu těstoviny a rajskou omáčku, dojme je to k pláči,“ popisuje efekt této revoluční úpravy Jan Slavík z firmy Dr. Oetker.
Máte-li jakýkoliv dotaz nebo připomínku k MUS, případně máte zájem absolvovat školení Přípravy stravy v modifikované konzistenci hustého pyré (MUS – stupeň 4 dle IDSSI), obraťte se na našeho školitele Jana Slavíka: jan.slavik@oetker.com, tel.: + 420 724 060 524.
Školení Příprava stravy v modifikované konzistenci hustého pyré se koná pod záštitou VFN Praha, SKVIMP, ČANT a Dr. Oetker spol. s r.o.