Bindemittel Plus zahušťovadlo
Bindemittel – univerzální zahušťovadlo pro potraviny a nápoje!
Víte, že…
Na jídle máme rádi nejen jeho chuť a vůni, ale taky konzistenci a texturu. Struktura je důležitým parametrem jídla, který můžeme upravit, vylepšit zahušťovadly – látkami, které v důsledku určitých reakcí mění hustotu jídla a stabilizují emulze. Většina kuchařů myslí při zahušťování na techniku, recept a vizuální efekt, jen málokdo však zkoumá, jak zahušťovadlo reaguje na konkrétní surovinu a co provede s chutí jídla. Bindemittel Plus zahušťovadlo zaujme zejména chuťovou neutralitou, je bez chuti a vůně, a proto jeho použití pouze upraví konzistenci jídla tak, aby jednotlivé porce byly na první pohled lákavé a vizuálně přitažlivé.
Vzhled a chuť: přirozené a příjemné!
Výhody pro pracovníky provozovny
- modifikovaný bramborový škrob vhodný pro individuální zahuštění tekutin a potravin
- obsahuje 92 % využitelných sacharidů
- neobsahuje tuk, a proto je vhodný pro různé druhy diet
- přirozeně bezlepková surovina
- neutrální chuť a jeho použití nezmění chuť jídla ani nápojů
- zahuštěný pokrm je možné šokově zchladit nebo zmrazit a následně regenerovat
- univerzální použití v teplé a studené kuchyni
- jednoduchá příprava a snadné dávkování
- snadno rozpustné a nehrudkuje
- stáním dále nehoustne
- ze zahuštěných jídel a nápojů se při stání neodděluje voda
- zahuštěná jídla při šokovém zmražení a následné regeneraci nemění svou konzistenci
- pro studené a teplé pokrmy, citrusové šťávy a ovocné koktejly a to vše bez nutnosti převařit – zahušťuje za studena
- pro přípravu ovocných pyré a ovocných přesnídávek
- pro zahuštění studených ovocných a zeleninových omáček, dipů a toppingů, bílých a hnědých omáček a masových šťáv
- pro zahuštění studených a teplých sladkých, smetanových omáček – například vanilková nebo čokoládová omáčka k závinu
- operativní (krizové) zahuštění všech pokrmů krátce před výdejem, pokrm nemusí přejít varem
- při přípravě tvarohových pomazánek nám umožní snížit, nebo úplně vynechat, máslo nebo pomazánkové máslo a tím zvýšit příjem nutričně preferovanějších bílkovin
- při zahuštění tvarohových náplní na sladké koláče, tvarohové buchty a pirohy slouží jako termostabilizátor tvarohu
- při zahuštění jednodruhových marmelád, džemů a povidel slouží jako termostabilizátor a zabraňuje vytékání ovocné náplně například z lineckých koláčů, šátečků nebo rohlíčků připravovaných z kynutých, listových nebo křehkých těst