Bindemittel Plus zahušťovadlo

Bindemittel – univerzální zahušťovadlo pro potraviny a nápoje!

Víte, že…

Na jídle máme rádi nejen jeho chuť a vůni, ale taky konzistenci a texturu. Struktura je důležitým parametrem jídla, který můžeme upravit, vylepšit zahušťovadly – látkami, které v důsledku určitých reakcí mění hustotu jídla a stabilizují emulze. Většina kuchařů myslí při zahušťování na techniku, recept a vizuální efekt, jen málokdo však zkoumá, jak zahušťovadlo reaguje na konkrétní surovinu a co provede s chutí jídla. Bindemittel Plus zahušťovadlo zaujme zejména chuťovou neutralitou, je bez chuti a vůně, a proto jeho použití pouze upraví konzistenci jídla tak, aby jednotlivé porce byly na první pohled lákavé a vizuálně přitažlivé.

 

Vzhled a chuť: přirozené a příjemné!

Výhody pro pracovníky provozovny

  • modifikovaný bramborový škrob vhodný pro individuální zahuštění tekutin a potravin
  • obsahuje 92 % využitelných sacharidů
  • neobsahuje tuk, a proto je vhodný pro různé druhy diet
  • přirozeně bezlepková surovina
  • neutrální chuť a jeho použití nezmění chuť jídla ani nápojů
  • zahuštěný pokrm je možné šokově zchladit nebo zmrazit a následně regenerovat
  • univerzální použití v teplé a studené kuchyni
  • jednoduchá příprava a snadné dávkování
  • snadno rozpustné a nehrudkuje
  • stáním dále nehoustne
  • ze zahuštěných jídel a nápojů se při stání neodděluje voda
  • zahuštěná jídla při šokovém zmražení a následné regeneraci nemění svou konzistenci
  • pro studené a teplé pokrmy, citrusové šťávy a ovocné koktejly a to vše bez nutnosti převařit – zahušťuje za studena
  • pro přípravu ovocných pyré a ovocných přesnídávek
  • pro zahuštění studených ovocných a zeleninových omáček, dipů a toppingů, bílých a hnědých omáček a masových šťáv
  • pro zahuštění studených a teplých sladkých, smetanových omáček – například vanilková nebo čokoládová omáčka k závinu
  • operativní (krizové) zahuštění všech pokrmů krátce před výdejem, pokrm nemusí přejít varem
  • při přípravě tvarohových pomazánek nám umožní snížit, nebo úplně vynechat, máslo nebo pomazánkové máslo a tím zvýšit příjem nutričně preferovanějších bílkovin
  • při zahuštění tvarohových náplní na sladké koláče, tvarohové buchty a pirohy slouží jako termostabilizátor tvarohu
  • při zahuštění jednodruhových marmelád, džemů a povidel slouží jako termostabilizátor a zabraňuje vytékání ovocné náplně například z lineckých koláčů, šátečků nebo rohlíčků připravovaných z kynutých, listových nebo křehkých těst