Minimalizace odpadu

MÉNĚ ODPADU A STEJNĚ SKVĚLÁ CHUŤ

Každodenní malé kroky, které děláme společně, mají potenciál přinést opravdu velkou změnu. Proto se nesnažíme minimalizovat plýtvání potravinami jen v našich vlastních kuchyních, ale dělíme se s vámi o různé tipy a recepty, aby se to dařilo nám všem. Naším cílem je, aby do roku 2030 byly všechny naše obaly recyklovatelné, znovu použitelné nebo kompostovatelné, díky čemuž se budeme moci na snižování množství odpadu podílet úplně všichni. Pracujeme také na tom, aby bylo ještě jednodušší zjistit, co se dá a co se nedá vytřídit a recyklovat.

NÁŠ POKROK

Chutné produkty v baleních šetrných k životnímu prostředí

Na obaly našich produktů se snažíme používat co nejméně materiálu a zároveň dbáme na to, aby byly recyklovatelné, kdekoli je to možné. Ke konci roku 2023 jsme dosáhli recyklovatelnosti u 88 % našich výrobků pocházejících z našich výrobních závodů.

Dáváme přednost papíru

Všude, kde je to možné, používáme recyklovatelné papírové obaly, které zjednodušují recyklaci a přispívají k udržitelnější budoucnosti. Všechny naše krabice na pizzu už nyní obsahují 70–80 % recyklovaného materiálu a všechny kartony, ve kterých nabízíme naše práškové výrobky jsou 100 % recyklovatelné.

Minimalizujeme množství plastových obalů

Když je opravdu potřeba použít plast, vždy se snažíme používat plast recyklovatelný, abychom minimalizovali množství odpadu v životním prostředí.

NÁŠ POKROK

Minimalizujeme plýtvání potravinami

Společně můžeme podniknout kroky k minimalizaci plýtvání potravinami. Věděli jste, že 6 až 8 % emisí pochází z plýtvání potravinami? Naštěstí to můžeme změnit. Pojďme spolu prozkoumat různé způsoby, jak změnit naše vnímání potravinového odpadu a vidět v nich skvělou příležitost – od předcházení plýtvání potravinami opětovným využitím surovin až po transformaci starých surovin v něco úplně jiného.

Boj proti plýtvání potravinami

Ve společnosti Dr. Oetker k boji proti plýtvání potravinami přistupujeme kreativně – od opětovného využívání přebytečného těsta na pizzu v nových dávkách až po recyklaci zbytků sýra, který neskončí na pizze.

Neustále hledáme nové příležitosti, jak při výrobě našich produktů redukovat potravinový odpad, abychom do roku 2025 snížili množství potravinového odpadu vznikajícího v našich skladech a ve výrobě až o 25 %.

Přinášíme doporučení pro zbytkové suroviny

Potravinové přebytky mohou být zároveň i příležitostí v kuchyni. Přezrálé ovoce se dá vždy proměnit v něco chutného, stačí ho rozmixovat, použít při vaření nebo pečení. Připravte si smoothie, džem nebo upečte něco sladkého – dokážete tak vdechnout starším surovinám nový život. Zbyla vám doma například vajíčka? Připravte z nich lahodnou a neodolatelnou vaječnou tlačenku.

Příliš dobré na to, aby se jimi plýtvalo

Dokážeme zaručit, že naše produkty jsou skutečně nejlepší před datem minimální trvanlivosti. Mnohé z nich jsou však vhodné ke konzumaci i dlouho po tomto datu, jen doporučujeme nejdřív si je důkladně prohlédnout, přivonět k nim a nakonec použít vlastní úsudek dřív, než je vyhodíte do koše.

Více o hlavních oblastech zaměření

Banner-udrzitelnost-vyziva-1354x560px

Výživa

Díky více alternativám si vždy najdete to, co vám nejvíc vyhovuje. Prozkoumejte náš sortiment produktů.

Minimising waste_ Sustainability_GettyImages_-1351474707_RT_4 1

Minimalizace odpadu

Nevytvářejme množství odpadu. Zjistěte, jak můžeme společně zabránit plýtvání potravinami a obaly a chránit naši planetu.

INT-Dr-Oetker-MB-Landing-Page-Banner-(2880x1160px)-výřez

Udržitelnost

Myšlenka, že „i málo může znamenat hodně“, poukazuje na to, jak malé kroky postupně vedou k významným změnám – zejména když je děláme společně.